Meillä jokaisella on unelmia. Joillakin se on hieno omakotitalo tai vapaa-ajan asunto puusta, kivestä tai hirrestä mutta mitähän tämä kaikki kustantaa? Pikalaskurit antavat suuntaa. PROJUNITS laatii rakennushankkeestasi tarkan ja puolueettoman kustannusarvion tuhansien kohteiden laskentakokemuksella.

 

Hei,

elettiin vuotta 2010 kun rupesimme perheen kanssa haaveilemaan omasta uudesta omakotitalosta. Koska itse olin saanut rakennusalan insinöörikoulutuksen ja työhistoriaa oli alan laskentatehtävistä jo 90-luvulta lähtien niin ajattelin, että ei tuo nyt niin hankalaa voi olla omaa kotia rakentaa tai rakennuttaa,  ja ei se oikeasti ollutkaan.

Päätimme toteuttaa rakennusprojektin vuonna 2011. Jo hyvin varhaisessa vaiheessa huomasimme miten tärkeää on, että ympärillä on alan kokemusta omaavia henkilöitä, ihmisiä joilta voi kysyä kun itse ei tiedä ja aika moni rakentaja tai rakennuttaja joutuu tähän tilanteeseen jossain vaiheessa projektiaan. Meidän rakennusprojekti meni hyvin ja pysyimme budjetissa ja aikataulussa joten rahaa jää nyt muuhunkin kuin lainan maksuun.

Rupesin pian tämän jälkeen miettimään niitä seikkoja jotka mahdollistivat sen että rakennusprojekti meni niin hyvin. Pari seikkaa nousee yli muiden. Ensimmäisenä varmuus siitä, että rahoitus tulee riittämään eli ammattimaisesti ja huolella laadittu budjetti. Toisena luotettavat rakennusalan ammattilaiset, ne ihmiset jotka myös toteuttavat rakennusprojektin sovitulla tavalla, kumppaniverkosto.

PROJUNITS- yritys on perustettu auttamaan rakennushankkeeseen ryhtyviä näissä edellä mainitsemissani asioissa. PROJUNITS laatii yhteistyössä kumppaniverkoston (talotehtaat, rakennusliikkeet ja materiaalitoimittajat) kanssa luotettavan ja tarvittaessa hyvinkin seikkaperäisen kustannuslaskelman rakennushankkeesta, oli se sitten omakotitalo, vapaa-ajan kohde tai vaikkapa pienempikin rakennusprojekti. Kustannustasot pohjautuvat Suomessa vuosittain Rakennustiedon julkaisemiin toteutuneisiin rakennuskustannuksiin täydennettynä alueellisten yhteistyökumppanien ilmoittamilla rakennuskustannuksilla. Työaikalaskennassa käytämme pohjana RaTu- työaikamenekkejä ja myös niitä täydennetään yhteistyökumppanien ilmoittamilla toteutuneilla työajoilla.

PROJUNITS-laskelmat eivät edusta mitään yksittäistä tahoa. Ne eivät ole myöskään tarjouksia vaan mahdollisimman neutraaleja kustannusarvioita pohjautuen em. tietolähteisiin. PROJUNITS- laskelmat kelpaavat rahoituslaitoksille budjettilaskelmiksi rahoitusta haettaessa.

PROJUNITS HANKE-laskelmiin sisältyy mahdollisuus hyödyntää kumppaniverkostoamme rakentamisessa ja sen eri vaiheissa. Verkostoomme kuuluu myös projektinjohtajat, pääsuunnittelijat ja vastaavat mestarit eteläisen Suomen alueella.


Tutustu vaikka oheisiin valmiisiin laskelmakokonaisuuksiin ja ota yhteyttä niin katsotaan yhdessä, että miten voisimme auttaa sinua rakennushankkeessasi!


        Levollisin terveisin!

        Vesa Luukkanen,  PROJUNITS yrittäjä